Onze werkwijze

We hebben vijf verschillende bedrijfsonderdelen, ONS Restaurant, Mevrouw de Wit, Het Naaiatelier, Het Klusteam en De Studio. Ieder bedrijfsonderdeel heeft een werkmeester, die verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken en deelnemers begeleidt op de werkvloer.

Als je bij ONS aan de slag gaat word je een deelnemer. Voor alle deelnemers hebben we een programma met bijbehorende begeleiding en opleiding.

Deelnemersprogramma

ONS label biedt deelnemers de kans om te werken in een leuke omgeving, met echte opdrachten. Er is meer begeleiding dan in een regulier bedrijf, gericht op het verbeteren van werknemersvaardigheden en vakbekwaamheid.

ONS label heeft gekozen voor de route van werkend leren, ‘de werkende weg’. De werkmeesters zijn opgeleid tot praktijkopleider, zodat zij de deelnemers optimaal kunnen begeleiden. Focus van het programma is gericht op activeren en aanleren van basis beroepsvaardigheden. Het (leren)functioneren en (leren) werken staat centraal. De deelnemers kunnen daarnaast erkende praktijkverklaringen/vakcertificaten behalen, die aansluiten op de vraag uit het bedrijfsleven.

Intensief taaltraject: De deelnemers die moeite hebben met de Nederlandse taal krijgen tweemaal per week taalles aangeboden op de werkvloer door een erkende docent.

Praktijkverklaringen: Het mbo-onderwijs werkt voor alle vakrichtingen met eenzelfde methodiek, die is afgestemd op de vraag vanuit het bedrijfsleven. Een opleiding, of dit nu entree, niveau 2,3 of 4 is, is opgebouwd uit een aantal werkprocessen. Een deelnemer kan deze werkprocessen uitvoeren op de werkvloer onder begeleiding van de werkmeester en jobcoach. Als de deelnemer een aantal werkprocessen met succes heeft afgerond, kan hij een praktijkverklaring behalen. Op deze wijze bouwt de deelnemer werkervaring op die aansluit op de praktijk in het bedrijfsleven en is het mogelijk om maatwerk te bieden voor de deelnemers.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact op via info@onslabelbreda.nl