Circulaire doorgeef-trofee

Donderdag, tijdens de opening van ons nieuwe Naaiatelier, ontvingen wij de Circulaire doorgeef-trofee van Boaz Adank namens Afdeling Stadsingenieurs van Gemeente Breda. Daar zijn we erg trots op!
 
De trofee werd in 2021 geïntroduceerd op initiatief van de Stichting Breda Circulair, STEK en Gemeente Breda. Om een circulaire economie te realiseren moet er heel veel veranderen, zowel bij producenten als bij consumenten. Om de beweging actieve, circulaire bedrijven zichtbaar te maken, zetten ze deze partijen in de spotlight met de trofee. Deze trofee wordt door de houder na circa 3 maanden doorgegeven aan een andere Bredase ondernemer of initiatief dat zich onderscheidt op circulariteit.
 
Het Naaiatelier van ONS label Breda werd gekozen omdat we duurzaamheid en upcycling hoog in het vaandel hebben staan. We maken nieuwe producten van restmateriaal of gebruiken materialen opnieuw wat zorgt voor veel minder afval en hele originele, lokale producten. Daarnaast creëren we als sociale onderneming kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zodat zij hun talenten kunnen ontdekken en ervaring op kunnen doen, om zo mogelijk weer door te stromen naar regulier werk.
 
Andere ondernemers en partijen die ons voorgingen zijn Breda Maakt Mij Blij, Zero Waste Nederland, Vermeulen & Zonen Sloopwerken Breda en Afdeling Stadsingenieurs van Gemeente Breda.
 
Lees over drie maanden verder aan wie wij de trofee zullen doorgeven, een ondernemer waarvan wij vinden dat zij sterk bijdragen aan onze circulaire economie.